Close

Muslimanët e Kinës përballen me dhunë dhe indoktrinim politik – thotë raporti i HRW

Muslimanët e Kinës përballen me dhunë dhe indoktrinim politik – thotë raporti i HRW Minoriti Ujgur Musliman që jetojnë në Xinjiang të Kinës përballen me arrestimet arbitrare, ndalesa të përditshme në praktikimin e fesë dhe “indoktrinimin e dhunshëm politik”, është thënë në raportin e fundit nga Human Rights Watch. Nga paneli i të drejtave të…

Bërllogu i Kosovës, qeveria Haradinaj lyp ndihmë nga xhamitë për pastrim

Bërllogu i Kosovës, qeveria Haradinaj lyp ndihmë nga xhamitë për pastrim “Ta pastrojmë Kosovën”, është një fushatë që pritet të startojën më 15 shtator në të gjithë hapësirën kosovare, ku është vetë qeveria që e ka marrë inisiativën për t’i kaluar “një fshesë” të gjithë territorit të vendit, pasi zëra të shumë shoqërore ankohen se…

SKANDAL: Vandalizohet Xhamia në Gjermani

SKANDAL: Vandalizohet Xhamia në Gjermani Persona të paidentifikuar kanë sulmuar Xhaminë Selimiye të Bashkësisë Islame Turke për Çështje Fetare (DITIB) në qytezën Nordenham në Saksoninë e Poshtme në Gjermani, raporton Anadolu Agency (AA). Sipas një deklarate të policisë në Delmenhorst, në muret e xhamisë janë shkruar mbishkrime me ngjyrë të zezë dhe janë hedhur produkte…

SHBA shkurton financimin për spitalet në Kudsin Lindor

SHBA shkurton financimin për spitalet në Kudsin Lindor Përfaqësuesit e spitaleve palestineze sot dënuan vendimin e administratës amerikane për shkurtimin e financimit të spitaleve në Kudsin Lindor, duke thënë se vendimi do të ketë pasoja “katastrofike” për sektorin e shëndetësisë, raporton Anadolu Agency (AA). “Ky vendim do të reflektojë negativisht në spitale dhe do të…

Konvertimet në fen Islame po vërehen: “Del në shitje kisha në Francë, e mbetur pa besimtarë”

Konvertimet në fen Islame po vërehen: “Del në shitje kisha në Francë, e mbetur pa besimtarë” Një kishë shekullore në qytetin Logwy në verilindje të Francës është nxjerrë në shitje me një çmim prej 190 mijë euro me arsyetimin se ka mbetur e zbrazët. Sipas radios lokale France Bleu Lorraine, është vendosur shitja e kishës…