Close

Shumë prindër nuk e kuptojnë që me sjelljen e tyre po i lëndojnë fëmijët. Kujdes, ja çfarë nuk duhet të bëni?!

Shumë prindër nuk e kuptojnë që me sjelljen e tyre po i lëndojnë fëmijët. Kujdes, ja çfarë nuk duhet të bëni?!

Këtu janë 3 gjëra që po bëni që mund të pengojnë zhvillimin e fëmijëve tuaj:

1. Të bërtiturat

Studimet kanë treguar se fëmijëve të cilët kanë marrë të bërtitur në shpesh tregojnë pothuajse të njëjtat simptoma si ata që i nënshtrohen rrahjeve të rregullta.

2. Ofendimet dhe fyerjet

Fyerja e fëmijëve ose poshtërimi i tyre mund të ketë pasoja serioze psikologjike për fëmijët tuaj. Sipas disa studimeve, kjo sjellje mund t’i bëjë ata të humbasin besimin dhe t’i bëjnë ata më të prirur ndaj gënjeshtrave dhe vjedhjeve në të ardhmen.

3. Silleni dhunshëm me fëmijët

Truri i fëmijëve vazhdon të zhvillohet vit pas viti dhe është i prekshëm nga çdo lloj dhune. Nëse doni që ata të mësojnë, duhet të gjeni një mënyrë jo të dhunshme. Fëmijët janë të paparashikueshëm dhe ndonjëherë të vështirë, por sulmimi i tyre verbalisht apo fizikisht nuk është zgjidhja.

Fëmijët kanë nevojë për një udhëheqës i cili është i vendosur dhe i qetë – vetëm të marrë një minutë për t’u çlodhur dhe trajtuar me kujdes. Bëni që ata të mësojnë se çfarë është e gabuar pa qenë i dhunshëm dhe me siguri do të ndiheni shumë më mirë pas kësaj.