Close

10 mënyra për ta rezistuar harresën?!

10 mënyra për ta rezistuar harresën?! Harresa shkaktohet për shkak të kalimit të një kohe të gjatë, por, ajo mund të ndodhë edhe më shpejt në fillim të zënies përmendësh të dijeve, për tu ulur më pas kjo masë, si rezultat i përsëritjes dhe ngulitjes në kokë të njohurive. Ta zëmë, nëse ke lexuar një…

Këshilla për mendjemprehtësi në të folur?!

Këshilla për mendjemprehtësi në të folur?! Për të tërhequr masën rreth veti, një ligjërues – folës ka nevojë të jetë edhe i shkathët dhe mendjemprehtë. Për të realizuar një gjë të tilla, duhen përfillë disa këshilla dhe porosi, ndër të cilat: Kur të hysh në ndonjë ndejë – mexhlis, atëherë përshëndeti me selam, ulu dhe…

DASHURIA NDAJ DYNJASË DHE FRIKA NGA VDEKJA?!

DASHURIA NDAJ DYNJASË DHE FRIKA NGA VDEKJA?! Pejgamberi (savs). Para kaq shekujsh, ka paralajmëruar: “Do të vijë një kohë kur popujt do të bashkohen kundër jush sikur që bashkohen dhe mblidhen njerëzit e uritur rreth sofrës!” Dikush e pyeti: “O Dërguari i Allahut, atëherë, a do të jemi ne pak?” Ai u përgjigj: „Jo, përkundrazi!…

Cili ishte niveli akademik i kryeministrit të parë të Shqipërisë?!

Cili ishte niveli akademik i kryeministrit të parë të Shqipërisë?! Kryeministrat e parë shqiptarë ishin zë i fuqishëm për të drejtat e shqiptarëve, bartës të proceseve të mëdha, ndërtues të marrëdhënieve ndërkombëtare të shqiptarëve me shtetet tjera perëndimore, të ndjekur nga komunizmi. Themeluan alfabetin dhe shkollat shqipe… Ata njihnin disa gjuhë të huaja, kurse kishin…

Burgim të përjetshëm për ish-ushtarin e UÇK-së. Ekstradohet nga Kosova në Maqedoni?!

Burgim të përjetshëm për ish-ushtarin e UÇK-së. Ekstradohet nga Kosova në Maqedoni?! Selamë gylenistave që flasin shqip! Qe dy ditë derdhën lotë krokodili për 6 turq që as që kanë ditë që ekzistojnë bile. Papritmas iu dolen në mbrojtje “gardianët” e Demokracisë! Ku ishit kur Kosova e ekstradoi në Maqedoni ish-ushtarin e UÇK-së i cili…

Buzhala qan për gylenistët ndërsa për vëllezërit e tij shqipëtarë as që interesohet kur ekstradohen në Maqedoni dhe dënohen me burgime të përjetshme?!(VIDEO)

Buzhala qan për gylenistët ndërsa për vëllezërit e tij shqipëtarë as që interesohet kur ekstradohen në Maqedoni dhe dënohen me burgime të përjetshme?!(VIDEO) Buzhala e pranon rëndë ekstradimin e shtetasve turq autoriteteve turke. Por asnjëherë nuk ka bërë kështu për asnjë viktimë shqiptare të masakruar nga serbët. Gazetari Berat Buzhala fajsonte UÇK’në se shumë fëmijë…